В Русе почетоха паметта на загиналите пожарникари

15:39, 14 сеп 15 / Общество 25 150 Шрифт:
Topnovini
Днес, пред паметника на бул. „Трети март”, пожарникари поднесоха цветя и венци в почит на загиналите си колеги при изпълнение на служебния дълг по случай „Седмицата на пожарната безопасност“ и професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14 септември. 

Домакин на събитието беше директорът на РДПБЗН комисар Димитър Павлов. Сред  официалните гости бяха кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, зам. областният управител - Явор Янчев, директор д-я „Обществен ред и сигурност“ – Спасимир Димитров, директорът на ОДМВР-Русе – Теодор Атанасов.

Пламен Стоилов  пожела на всички пожарникари здраве и късметът винаги да е с тях. „Никога няма да забравя, че някога съм бил един от вас и познавам естеството на  вашата работа“, сподели кметът на Община Русе. 

Явор Янчев също произнесе слово, в което поздрави всички пожарникари и изрази дълбокото си уважение и респект към техния професионализъм и постоянната им готовност за защита при пожари и бедствени ситуации. „В последните години всички ние сме свидетели на природни бедствия, които особено тежко засягат гражданите на нашата страна. Много поколения наред са допринесли за издигане авторитета на професията на огнеборците. Високо ценим вашата всеотдайност, рискът, който ежедневно поемате в борбата с огнените стихии и кризисни ситуации за спасяване здравето и живота на хората… Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве и успехи, много упоритост и воля да преодолявате трудностите на нелеката ви професия.”

В края на церемонията бяха отличени служители за конкретен личен принос при изпълнението на служебните си задължения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама