Отложиха консултациите за СИК в Шумен

15:22, 14 сеп 15 / Общество 25 190 Шрифт:
Topnovini
Консултациите за състава на 127 – те секционни избирателни комисии в Шумен бяха отложени за утре от кмета Красимир Костов. Причината е, че от АБВ и от Реформаторския блок не са съгласни с разпределението на състава на комисиите.

Те посочват, че са дадени места на техни представители в комисии в селата, където двете партии нямат кандидати, а в същото време секции в кметства, където имат кандидатури, остават без представителство в комисиите.

Затова сега представителите на двете партийни структури ще водят разговори с юристите и с главния секретар на Общината. Ако не се разберат и след утрешните консултации, може да се стигне и до теглене на жребий за разпределението на местата в СИК-те, коментира секретарят на общината Жечко Жечев. 

Представителите на партиите нямаха претенции по разпределението на квотите в комисиите между политическите партии, стана ясно в началото на днешната среща.

Общо 1097 души ще работят в СИК-те в община Шумен.

Присъствието на партиите в тях е следното:

ГЕРБ- 388 души, Коалиция „БСП-Лява България” – 182-ма, ДПС – 168, Коалиция „Реформаторски блок” – 108, Патриотичен фронт – 84, България без цензура – 65, АБВ и Атака – по 51 души.

Комисиите ще бъдат с по седем и с по девет членове, в зависимост от това дали гласуващите в тях избиратели са под 500 души или повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама