16 години лишаване от свобода и огромна глоба за косовар, контрабандирал марихуана

15:02, 14 сеп 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 години лишаване от свобода и глоба от 210 000 лева е наказанието на косовския албанец Лирим Тхаче, който беше признат за виновен в контрабанда на почти 35 кг. марихуана.

Делото срещу 37-годишния мъж беше заведено, след като той и съпругата му – румънската гражданка Махаела Неагу, бяха заловени в нощта на 2-и срещу 3-март на ГКПП „Дунав мост“, при опит да преминат от България в Румъния, превозвайки незаконния товар. Той е бил укрит в тайник, направен нарочно за случая.

Двамата съпрузи не бяха съдени в общ процес. По-рано тази година Неагу сключи споразумение с прокуратурата, в което се призна за виновна и получи наказание под 3 години лишаване от свобода ефективно.

При разпита й в съдебната зала по процеса срещу съпруга й тя твърдеше, че двамата са невинни, а виновен за укрития наркотик е монтьорът, който е ремонтирал платформата за автомобили, с която са пътували. Такава беше и защитната теза на Лирим Тхаче.

Прокурорът обаче отбеляза несъответствия между показанията на жената, дадени веднага след залавянето й и при последвалите разпити и тези, направени в съдебната зала.

Относно подписаното споразумение тя изтъкна, че се е съгласила на тази крачка, тъй като е била при много лоши условия в ареста, където са били настанени и жени, в чиято компания се е чувствала зле, в резултат на което се е сринала психически.

В крайна сметка обаче, въпреки упоритата борба за оправдателна присъда, разширеният петчленен състав на Русенския окръжен съд прецени, че Лирим Тхаче е виновен и му наложи споменатото наказание. То не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама