Сливналията Николай Стойчев е пътен полицай на годината

14:49, 14 сеп 15 25 486 Шрифт:
Topnovini
Призът пътен полицай на 2015 година спечели Николай Стойчев от ОД на МВР-Сливен. Кюстендил бе домакин на ХХIII национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2015“. Тази година организатори на инициативата са отдел „Пътна полиция“ при  ГД „Национална полиция“ – МВР, СБА, БЧК, ОДМВР и Община Кюстендил. Отбори от всички областни дирекции на МВР и СДВР се състезаваха в 5 дисциплини – теоретичен изпит за познаване на нормативната уредба, оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия, състезание по стрелба, майсторско управление на мотоциклет и майсторско управление на автомобил.

Над всички бе Николай Стойчев от сливенската полиция. Второто място в генералното индивидуално класиране спечели Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, а трети остана Лъчезар Близнаков от СДВР. Наградите на най-добрите пътни полицаи връчи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. 

В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОД наМВР-Смолян, на второ – отборът на ОД на МВР-Сливен, а на трето – отборът на ОДМВР-Ловеч. Служителите бяха наградени от директора на ГДНП – МВР главен комисар Христо Терзийски.

Първото място в състезанието по  теоретичната подготовка спечели Славчо Шопов  от ОДМВР-Кюстендил. Втори в този етап на конкурса остана Йордан Петков от ОДМВР-Ловеч. В класирането третата позиция зае Николай Николов също от отбора на ОДМВР-Ловеч.

Д-р Тодоровска , зам.генерален директор на БЧК връчи наградите на първенците в дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия. Първото място заслужено спечели Николай Николов от ОДМВР-Ловеч. Второ място зае колегата му от Варна Янко Мавродиев, а трети остана Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив.

Най-точен в стрелбата с пистолет бе Илиян Генков от ОДМВР-Габрово. Непосредствено след първенеца остана Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово, а третото място зае Ивайло Богданов от ОДМВР София. 

Председателят на СБА Емил Панчев награди първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил.  Първото място спечели Атанас Вълчев от ОДМВР-Пловдив, второто – Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, на трето – Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен.

Наградите на най-добрите мотоциклетисти бяха връчени от Даниел Войновски от ИА „Автомобилна администрация“.  Първият е Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, следван от Лъчезар Близнаков от СДВР и Яни Вуковски от ОДМВР-Благоевград.

Специалната награда на БЧК бе връчена на 25-годишния полицай от ОДМВР-Разград Стоян Стоянов. При обслужване на тежко пътно произшествие той е спасил живота на пострадалия водач с оказана долекарска помощ.

Владимир Тодоров връчи специалната награда на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи на полицайката от ОДМВР-Стара Загора Женя Иванова, която бе и единствената жена-състезателка в националния конкурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама