Кметът Живко Тодоров: Благодарение на вас Стара Загора е жив град

14:28, 14 сеп 15 25 194 Шрифт:
Topnovini
„Обръщам се към всички студенти, благодаря ви, че сте част от Тракийския университет, че сте взели решението да получите висшето си образование в Стара Загора. Благодарение на вас градът е жив и ще продължи да се развива. Вие сте бъдещето на Стара Загора!“, каза днес кметът Живко Тодоров, който бе гост на  церемонията по откриването на новата учебна 2015/2016 година в Тракийския университет в Стара Загора.

Около 1400 са първокурсниците, които тази година ще учат в Тракийския университет в Стара Загора, а над 8200 са студентите на Алма матер, които се обучават в 6 факултета, 1 филиал и 1 колеж, обясни изпълняващия длъжността ректор проф. Иван Въшин.

Стотици гости дойдоха на официалното тържество за откриването на академичната година. На церемонията на Форума пред университета присъстваха ректорското и деканско ръководство,, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, областният управител Георги Ранов, депутати от старозагорския регион, представители на местната и държавна власт, преподаватели, бивши и настоящи студенти и други.

Камбанният звън на строящия се в двора на университета храм „Св. Патриарх Евтимий“  даде началото на новата учебна година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама