Атанас Мерджанов: В Шумен ГЕРБ заплашва номинираните от БСП за кмет на града

14:23, 14 сеп 15 / Политика 25 200 Шрифт:
Topnovini
Натиск от ГЕРБ видя депутатът от БСП Атанас Мерджанов зад отводите на номинираните за кмет на  Шумен от “БСП-Лява България. Това политикът обяви при днешното си посещение в Бургас.

“Интересно, след като в Шумен “БСП-Лява България” номинираха Красимир Костов, зам.-кметът Иван Йонков, Венцислав Венков и други, след няколко часа те получават обаждания по телефона от НАП или други паралелни структури, които са като скрити щабове на кандидата на ГЕРБ Любомир Христов, и съответно се отказват. Това ни кара да бъдем достатъчно притеснени и загрижени за ситуацията в града”, коментира днес в Бургас Атанас Мерджнов по повод кризата сред левите при номинациите за кмет на Шумен и липсата до този момент на кандидат, както и неразбориите при реденето на листата за общински съветници.

На въпроса дали в Шумен между кандидата за кмет Красимир Костов и областния координатор на БСП Тодор Тодоров има конфликт и неразбирателство за подредбата на листата за съветници, Мерджанов отговори, че спорове има, но конфликт няма, защото Красимир Костов е категорично номиниран като кандидатура на БСП.

“Той се е отказал с аргумента, че не е съгласен с подредбата на листата за общински съветници, но след последното заседание на местния партиен съвет листата практически е подредена по начина, по който е предложена от него. Смятаме, че съвършено сигурно се оказван натиск на кандидатите от БСП за кметове на Шумен. Ще продължим в разговори с колегите от града, но кандидат ще имаме. Отводите не означават, че няма да излезем със своя кандидатура. В крайна сметка имаме достатъчно авторитетни хора в града”, категоричен бе Атанас Мерджанов.

Потърсен за коментар лидерът на ПП ГЕРБ в Шумен и кандидат за кмет на града Любомир Христов заяви, че подобни твърдения са смешни. “Това е 100-годишна партия. Като получават заплахи да подадат жалба в полицията, за да разберат кой ги заплашва. Това са хвърлени в пространството думи. Още повече, че мнението на Мерджанов генерално се разминава със заявеното от Михаил Миков, че в Шумен БСП не може да се разбере за подредбата на листата за общински съветници”, каза за Topnovini.bg Любомир Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама