Венци Чикагото също се включва в кметската надпревара в Русе

11:47, 14 сеп 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini
На пресконференция днес Венцислав Ангелов (известен с прякора Чикагото) обяви своята кандидатура за кмет на Община Русе. Той се кандидатира от името на Народната републиканска партия, а на събитието присъства и нейният председател Младен Младенов, който обяви подкрепата си за Ангелов. 

Младенов заяви, че Народната републиканска партия е съставена от завърнали се в страната политически емигранти, има изцяло десни политически виждания и се обявява за равни възможности за всички граждани. Той описа Ангелов като достоен кандидат за кметската надпревара в Русе и призова русенци за подкрепа на предстоящите избори. Младенов критикува и досегашното управление на община Русе, предимно в частта с разпореждането с общинска собственост и нейното разпродаване. 

От своя страна Ангелов се обяви за "позитивна предизборна кампания, но с пълно изобличаване на корупционните практики и спазване на правата на всички - както обвиняеми, така и потърпевши". В характерния си стил той отправи множество критики към настоящото управление на Русе, както и към управлението на ГЕРБ като цяло. Те бяха насочени предимно към усвояването на европейските фондове и към процедурите по обществените поръчки. Ангелов заяви, че като кмет на Община Русе ще направи обществените поръчки и европейските фондове достъпни за всички, а не само за определен кръг от фирми. Акцент ще бъде поставен и върху социалната политика в общината, като подпомагане на социално слабите семейства. За целта щял да бъде изтеглен заем, който да бъде използван рационално за общински жилища и социални програми. 

На срещата присъстваха и симпатизанти, които разказаха за своите проблеми в града - от минимални осигуровки и заплати, до проблеми на малки компании с монополисти и нелоялна конкуренция.

Ангелов коментира още, че предизборната кампания ще се финансира изцяло с частни дарения, и за целта ще бъде разкрита банкова сметка, в която всеки симпатизант може да вложи своя принос. На всички дарители ще бъде издаден сертификат за направено дарение, а изразходването на средствата ще бъде 100% открито и публично. Ангелов призова всички симпатизанти да се вкючат в кампанията чрез Facebook и социалните мрежи, за да може да достигне тя до повече хора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама