Пътен възел от магистрала „Хемус” и до Драганово предлагат проектантите

11:21, 14 сеп 15 / Общество 25 191 Шрифт:
Topnovini
Още един пътен възел от магистрала „Хемус” да има на територията на Община Горна Оряховица, предлагат проектантите, съобщават от кметската администрация в железничарския град. Съоръжението ще се намира в близост до Драганово.

„По време на общественото обсъждане на проекта за магистралата, имахме възражение, че при така проектираното трасе, трафикът от индустриалните зони на Горна Оряховица и Лясковец трябваше да минава през селата Първомайци и Поликраище.

В комбинация със скоростния път Русе – Велико Търново това натоварваше много движението през двете населени места. Проектантите се съобразиха с нашето възражение и сега по трасето ще бъде изграден още един пътен възел и той ще се намира в близост до Драганово.

Така на територията на Община Горна Оряховица ще има два пътни възела и ще се облекчи трафика”, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

Предложението от проектантите е постъпило в Община Горна Оряховица за съгласуване, след което ще бъде изпратено в АПИ за окончателно одобрение.

10 км от участъците 5 и 6 на магистрала „Хемус” попадат в границите на Община Горна Оряховица. Трасето ще засегне землищата на селата Крушето, Поликраище, Янтра и Драганово. Освен до Драганово, пътен възел ще има и до Крушето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама