Червен бряг и Пордим готвят проект за партньорство с Румъния

08:19, 14 сеп 15 25 197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два проекта за партньорство с общини от Румъния ще разглеждат общинските съветници в Червен бряг на предстоящата сесия, информираха от кметството в града. Целта и на двете инициативи е планиране и разработване на трансгранични транспортни системи.

Първия проект е съвместен между плевенските общини Червен бряг и Пордим, които подготвят съвместна дейност с Окръг Телеорман от Република Румъния. Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 г.”, Приоритетна ос 1: Добре свързан регион , Специфична цел 1.1: Подкрепа за планирането, разработването и координирането на трансгранични транспортни системи за подобряване връзките с TEN-T транспортната мрежа, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиране от страна на Румъния и България.

Във втория случай, депутатите от местния парламент, ще разглеждат предложение за партньорство между Червен бряг от страна на Република България и Община Александрия (Municipality of Alexandria), като водеща организация Община Александрия в проект, финансиран по същата Програма за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 г.”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама