Служители на полицията във В. Търново обсъждаха сигурността на учениците с директори на училища

08:03, 14 сеп 15 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година служители на ОДМВР – В. Търново взеха участие в септемврийското съвещание на Регионален инспекторат по образование с директорите на детски заведения и училища в област В. Търново.

Срещата се проведе в сградата на Регионален инспекторат по образование в старата столица. Пред директорите на детски и учебни заведения представители на сектор „Пътна полиция”, сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и сектор „ООРТП“ представиха всички мерки, предприети, във връзка с обезпечаването реда и сигурността в районите, около и в детските заведения и училищата, с цел опазването живота и здравето на учащите през настоящата учебна година. 

Инспектор Благомира Дочева от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” разясни програмата, разработена от министерствата на вътрешните работи и науката и образуванието по отношение на работата с деца.

Според нея инспектори от детска педагогическа стая към съответните полицейски управления ще влизат в часовете, предимно на ученици от 8-10 клас и ще изнасят беседи, свързани с разпространението на наркотични вещества, престъпленията от и срещу малолетни и непълнолетни и отговорността, която носят. Униформените пожелаха успешна учебна година и заявиха готовността си да се отзовават при необходимост. 

Ст. инспектор Албена Личева от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – В. Търново запозна присъстващите с дейността на пътните полицаи, във връзка със започването на новата учебна година. При извършените обследвания  униформените са обърнали специално внимание на наличието на вертикална и хоризонтална маркировка в районите, около детските и учебните заведения. Направени са предписания до съответните общини за освежаване на пешеходните пътеки, намиращи се в близост до учебните заведения.

Тя обясни, че традиционно в първия учебен ден в районите, около училищата ще има засилено полицейско присъствие, с цел недопускане на пътни инциденти. ст. инспектор Росен Атанасов запозна присъстващите, че в сградите и в районите, около тях са извършени обследвания, специално внимание е обърнато на наличието на физическа охрана, пропускателния режим, наличие на охранителни системи за видеонаблюдение, състоянието на оградите и са направени необходимите предписания, там където има необходимост от подобряването им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама