За голямата награда „Добри Чинтулов” са номинирани 11 души

07:49, 14 сеп 15 / Общество 25 177 Шрифт:
Topnovini
В Обществената комисия за избор на носител на наградата за литература и изкуство на името на Добри Чинтулов са постъпили 11 предложения.

Комисията ще заседава днес, 14 септември.

Наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и Сливенския край. Наградата ще бъде връчена на тържествената церемония за връчване на наградите на Община Сливен за 2015 г. в навечерието на празника на града – 26 октомври, Димитровден.

Номинираните по азбучен ред:

ПРОФ. Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ – АКТЬОР Номинацията е направена от: Инициативен комитет. ВЕЛИН ДИНЕВ – ХУДОЖНИК Номинацията е направена от: Представителството на Съюза на българските художници в Сливен. ЕФИМИЯ ПАВЛОВА – АКТРИСА Номинацията е направена от: Съюз на артистите в България. ЖИВКА БАЛТАДЖИЕВА – ПОЕТ И ПРЕВОДАЧ Номинацията е направена от: Сливенска културно-просветна дружба „Д-р Иван Селимински” – София. ИВАЙЛО ДИМАНОВ – ПОЕТ

Номинацията е направена от: Съюз на българските писатели. ИЛИЯ КОСТОВ ИЛИЕВ – СЦЕНАРИСТ И РЕЖИСЬОР Номинацията е направена от: Съюз на българските филмови дейци. КАМЕН ВАСИЛЕВ ГЕОРГИЕВ-ВАСЕВСКИ – ПИСАТЕЛ И ЖУРНАЛИСТ Номинацията е направена от: Фондация „Памет” – Сливен, Народно читалище „Константин Константинов 2013” – Сливен, Съюз на българските журналисти, Инициативен комитет. АРХ. КОНСТАНТИН НЕДКОВ ПЕЕВ – АРХИТЕКТ Номинацията е направена от: Съюз на архитектите в България. КУНЧО КУНЧЕВ – ХУДОЖНИК Номинацията е направена от: Съюз на българските художници. СВЕТОСЛАВ МИЛЕВ – СКУЛПТОР Номинацията е направена от: Съюз на българските художници. ХАЙГАШОД АЗАД АГАСЯН – ПЕВЕЦ И КОМПОЗИТОР Номинацията е направена от: Детски комплекс – Сливен.

Нито едно предложение не е постъпило за наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край „Д-р Иван Селимински” за 2015 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама