Експерти на БЧК– Русе обучиха доброволци от дружествата в региона

07:30, 14 сеп 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През август и септември експерти от ОС на БЧК– Русе обучиха 94 активни доброволци от дружествата  в Русенската Червенокръстка организация от общините Бяла, Борово, Две могили, Иваново, Ветово, Ценово и Русе, съобщават от Областния съвет на БЧК.

Те премиха обучение на тема „Социалната и психологическата работа в различни уязвими групи в системата на ОС на БЧК – Русе като практическа изява на принципите на Международното движение на ЧК и ЧП ”.

Бяха презентирани и обогатени с разнообразни аудио – визуални материали следните  теми от надграждащия модул  в обучителния панел „Общи знания за ЧК/ЧП” и „Социално – здравна политика”: Нашите принципи в действие – 50 години от приемането на Седемте фундаментални принципа на Международното движение на ЧК/ ЧП; Видове целеви групи, степен на уязвимост;

Вътрешно – нормативни документи в Българския Червен Кръст за предоставянето на финансова и хуманитарна помощ; Социалната и психологическа работа в системата на ОС на БЧК – Русе; Работата на терен – осъществяването на първоначален контакт; Системността в работата на терен; Изграждането на координационен механизъм; Практическо прилагане на знанията при разрешаването на реални казуси;

Проведеното обучение е част от системата за обучение на доброволците на ОС на  БЧК – Русе, чиято основна  цел е да се  надградят знанията на доброволци отОбщинските  организациина БЧК – Русе и да се повиши техният организационен капацитет. Водещи на обучението бяха Антоанета Ябанозова – Гл. специалист „БМЧК и СД“ и Павлин Петров – експерт „ОРСП и СД”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама