Проект „Достоен живот за всички” започва в община Цар Калоян

06:56, 14 сеп 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Цар Калоян започва изпълнението на проект „Достоен живот за всички”, съобщиха от общинската администрация. Той ще се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Отпуснатите средства са в размер на 497 394 лeвa, а срокът  за изпълнение на дейностите е 20 месеца.

По проекта 100 жители на община Цар Калоян ще получат възможност за обслужване от личен, социален или медицински асистент и домашен помощник. Ще бъдат предоставени интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и в неравностойно положение.

От комплексните социални услуги ще се възползват хора, които не могат да се самообслужват и хора с увреждания, в това число и  възрастни над 65 години, които имат нужда от грижи в домашна среда. По този начин ще се подобри качеството им на живот. С изпълнението на проекта ще се насърчат и равните възможности на уязвимите групи.

Проектът ще предоставя и възможности за връщане на реалния пазар на труда на лица, които полагат грижи за своите близки с увреждания.

Първоначално ще бъдат наети 45 души, а в последствие още 40 души, които да обслужват нуждите на лицата, които към настоящия момент ползват услуги по схема „Нови алтернативи” и задължително ще бъдат присъединени през месец април 2016 г. към новия проект.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама