ЦИК отхвърли жалба на Реформаторския блок и потвърди състава на ОИК в Бургас

20:22, 13 сеп 15 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия потвърди своето решение от 4 септември относно състава на Общинската избирателна комисия в Бургас за вота за общински съветници и за кметове, както и за националния референдум на 25 октомври тази година. В свое ново решение ЦИК отхвърля постъпилата жалба от партиите от Реформаторския блок, с която те възразяват, че на секретарското място не е назначен предложеният от тях Момчил Момчилов. Вместо това ЦИК е предпочела предложената от ДПС Имухан Хюсеин.

При обсъждане на двете предложения за назначаване на секретар на ОИК в община Бургас Централната избирателна комисия е съобразила, че освен висшето образование е от значение и опитът на предложените кандидати при осъществяване на дейности във връзка с осъществяване на избори като член на избирателни комисии. Предвид изложеното Комисията е приела за подходящо за длъжността секретар направеното предложение за Имухан Хюсеин, която е била заместник-председател в районни избирателни комисии както в изборите за народни представители, така и за членове на Европейския парламент от Република България. Предложеният за секретар Момчил Момчилов е действащ адвокат, но няма данни същият да има опит при произвеждане на избори.

Така ЦИК назначава ОИК в община Бургас в състав: председател – Елка Стоянова, зам.-председатели – Георги Михов и Михаил Хаджиянев, секретар – Имухан Хюсеин, членове - Наталия Минкова, Камелия Димитрова, Силвия Желева, Божан Божанов, Росица Димова, Момчил Момчилов, Данаил Средков, Константин Костов и Зоя Пенева.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама