Община Велико Търново и фондация „Фамилия Фишер” ще помагат на децата в нужда

15:19, 13 сеп 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Велико Търново и международната фондация за деца в нужда „Фамилия Фишер” /клон България/ ще помагат на малчуганите от старата столица и малките населени места, които са ползватели на социалните услуги.

Кметът Даниел Панов и председателят на хуманитарната организация Вера Фишер пописаха споразумение за сътрудничество. Контрактът е с безсрочно действие и предвижда съвместна дейност в различни сфери.

„На територията на общината има повече от тридесет социални услуги. Над 50% от тях са за деца. За нас е много важно, че получаваме подкрепа от фондация „Фамилия Фишер”.

Сътрудничеството ще позволи да обогатим духовния и културния живот на децата в нужда”, обяви кметът на община Велико Търново Даниел Панов. Председателят на хуманитарната организация Вера Фишер също изрази задоволство от задълбочаването на двустранните отношения с Общината.

Фондацията вече е оказвала подкрепа на местно с ниво – с помощта й в Дома за деца „Пеню и Мария Велкови” е оформена спортна зона на открито с фитнес уреди. Подпомагани са спортните изяви на децата в нужда и са организирани пътувания.

Новото споразумение ще има действие в различни сфера. Община Велико Търново и фондация „Фамилия Фишер” ще помагат за образованието на малчуганите и учениците, които получават оптимална подкрепа.

Ще бъде насърчено професионалното им ориентиране, а също и придобиването на квалификация, заедно с бъдещото й повишаване. Друг акцент е оптималното планиране на свободното време на децата в нужда – организиране на екскурзии, спортни и културни прояви, насърчаване на хобитата им и др. Двете страни ще си сътрудничат в сферата на здравеопазването и за развитието на материалната база.

Подписването на споразумението бе уважено от почетния консул на Република България в Цюрих Феликс Фишер, почетния консул на Република България в Княжество Лихтенщайн Хелмут Шверцлер и съпругата му Сузане Шверцлер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама