Заместник-министър Ципов връчи „Почетен знак на МВР” – III степен на свищовски пожарникар

11:05, 13 сеп 15 / Крими 25 173 Шрифт:
Topnovini
Младши експерт Борис Борисов – началник смяна при РС "ПБЗН" – Свищов, който спаси 66-годишен мъж от пламъците бе удостоен с „Почетен знак на МВР” – III степен за проявен професионализъм и героизъм, съобщиха от ОД на МВР - Велико Търново.

На 19 август – ден в който младши инспекторът не е на работа, забелязва дим, който излиза от апартамент в града. Веднага подава сигнал до колегите си и докато екипите пристигнат той се изкачва до етажа и измъква мъжа от горящото жилище. 

Високото отличие му връчи заместник-министър Красимир Ципов. Той поздрави свищовските огнеборци от името на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и им пожела здраве и много професионални успехи. 

В параклиса „Св. Пророк Илия”, който се намира в двора на пожарната служба в Свищов бе отслужен църковен водосвет и курбан за здраве на служителите. След това гостите имаха възможност да се уверят в техническите възможности на новата техника, с която разполага противопожарната служба.

Деца от ЦДГ „Радост” в крайдунавския град поздравиха свищовските огнеборци със стихотворения и песни. На тържеството присъстваха още ст. комисар Красимир Шотаров директор на дирекция „Оперативна дейност” при ГД „ПБЗН”, кмета на Свищов Станислав Благов, директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов, ВПД директора на РД „ПБЗН” – В. Търново комисар Красимир Кръстев, полк. Боторуджану Димитру, нач. отдел „Гражданска защита” при Инспектората за извънредни ситуации, окръг Телеорман, гр. Александрия Румъния и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама