Общинското предприятие „Детска млечна кухня“ вече ще храни децата на Казанлък

08:56, 13 сеп 15 / Общество 25 325 Шрифт:
Topnovini
„Детска млечна кухня“ отваря врати на 14 септември 2015 г. , а в детските учреждения- от 23 септември, съобщиха от Общината.

На среща с кмета на община Казанлък Галина Стоянова с директорите на детски градини и ясли на територията на общината, бе представен новият директор на „Детска млечна кухня“ Нели Досева.

От 7 септември 2015 г. вече се приемат заявки за приготвяне на храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня, в централния офис на ул. „Христо Ботев“ № 30 в Казанлък и във филиалите по населените места: гр. Крън, с. Енина, с. Шейново, с. Копринка, с. Бузовград, с. Черганово и с. Овощник.

Според решение на Общинския съвет в  Казанлък от 13 май т. г. Детска млечна кухня, бе преобразувана в общинско предприятие с цел приготвяне и предоставяне на готова храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня и дейност „кетъринг” за децата, посещаващи детски ясли, ОДЗ и ЦДГ на територията на общината.

От 1 юни досега са извършени редица ремонтни дейности по основната сграда като: топлоизолиране на стени и покрив, подмяна на дограмата, подмяна на източник на топлина и вътрешно отоплителна инсталация (по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска млечна кухня, град Казанлък” на стойност 263 350 лв., строително-ремонтни дейности на подготвителни, кухненски блок, помещения за разпределение на готовата храна, помещение за измиване и дезинфекция на съдовете за разнасяне на храната, складови и други помещения, както и доставката на ново кухненско оборудване (на обща стойност 343 000 лв. от бюджета на Общината за 2015 г.).

Директорът на „Детска млечна кухня“ Нели Досева изрази надежда за работа в екип с директорите на детските градини и ясли, така че обратната връзка с родителите да е навременна и ползотворна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама