38 деца са ранени при катастрофи в Русенско през миналата учебна година

08:02, 13 сеп 15 / Крими 25 161 Шрифт:
Topnovini
На  територията на ОДМВР- Русе през периода от 15 септември 2014 г. до 30 юни т.г. в тежки катастрофи са участвали 38 деца, които са ранени. Като деца участници в ПТП с пострадали се разпределят така: Като водачи на ППС са били ранени 11 деца, като при 7 от случаите вината е на децата водачи, сочи анализът на Областната дирекция на МВР- Русе.

Деца участници в ПТП като пътници в ППС са 11, които са били ранени. Деца участници в ПТП като пешеходци са ранени 16 деца. Поради  нарушения извършени от  водачи са ранени 37 деца. Поради нарушение на пешеходец е ранено 1 дете.

За най- често извършваното нарушение - управление с несъобразена скорост с пътните и  други условия  и при наличие на деца в близост до пътното платно са  ранени 14 деца. Поради отнемане на предимство са ранени 17 деца. Поради неспазване на дистанция е ранено 1 дете, а поради други нарушения извършени от водачите са ранени 6 деца, сочат още данните.

По показателя състояние на времето продължава тенденцията при ясно време да настъпват най- голям брой тежки ПТП с участие на деца, при такова време са ранени 33 деца. При облачно време са ранени 2 деца, при дъжд са ранени 2 деца. При снеговалеж е пострадало 1 дете.

По място на тежки катастрофи статистиката показва, че 23 деца са ранени на улични и пътни отсечки. На кръстовища са ранени 13 деца. Едно дете е ранено на паркинг, съобщават още от Областната дирекция на МВР- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама