9 партии, 5 инициативни комитета и една коалиция се регистрираха в ОИК-Разград

08:01, 13 сеп 15 / Общество 25 127 Шрифт:
Topnovini
Девет политически партии, пет инициативни комитета и една местна коалиция вече имат регистрация за участие в местните избори на 25 октомври в община Разград.

Първа документи в Общинската избирателна комисия подаде ГЕРБ , която ще издига кандидат за кмет на общината, общински съветници и кметове на кметства на всички 19 села в общината. 

БСП ще се явява на предстоящите местни избори за кмет на община, кандидат-кметове на 19 населени места и с листа за общински съветници.

Партия „Обединена България” има регистрация за участие в местния вот с кандидатура за кмет на Разград, кметове на 19 села в общината и листа за общински съветници.

Партия „Национален фронт за спасение на България” ще се явява на предстоящите местни избори с кандидатура за кмет на община, общински съветници и кметове на четири населени места.

С листа за общински съветници и кандидат-кмет на община се е регистрирала и партия „Български социалдемократи“.

ДПС ще се явява на изборите с кандидати за общински кмет, общински съветници и кметове на десет села.

Партия „Атака“ е с регистрация за общински съветници и за кмет на кметство Пороище.

С регистрации за кмет на община, общински съветници и кметове на пет населени места е партия „Български демократичен център“ - БДЦ.

Националната републиканска партия ще се явява на предстоящите местни избори с листа за общински съветници и кандидатура за кмет на община Разград.

Инициативен комитет издига за независим кандидат за кмет на община Разград Денчо Бояджиев. Комитетът е представляван от юриста Добрин Добрев, председателя на Общинския съвет Милена Цанева и собственичката на магазин „Nadelia art“ Надежда Георгиева.

Комисията е регистрирала и Инициативен комитет, който ще работи за избирането на Теодор Ролев за независим кандидат на община Разград. В ИК влизат юристът Ивелина Игнатова, Благовеста Петрова, музикантът Йовчо Ковацалиев, Красимир Петров, Светломир Матев и предприемачите Мартин Нешев и Недялко Неделчев.

Документи за регистрация са подадени и от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат Хюсеин Расим за кмет на кметство Радинград. Регистрация има и инициативен комитет за издигане на независимия кандидат за кмет на Дряновец Тошо Неделчев. Регистриран е и инициативен комитет, който издига за независим общински съветник Маню Манев.

Регистрация в Общинската избирателна комисия има и Местна коалиция „Кауза Разград”. Тя ще участва в изборите за кмет на община иобщински съветници.

Със свое решение Общинската избирателна комисия в Разград е определила и броя на мандатите за общински съветници, които ще бъдат 33-ма, колкото са и в момента. Определени са също номерата на изборните райони в общината, единните номера на избирателните секции, и броя на членовете на СИК. Общият им брой е 581, като от тях 207 са ръководен състав.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама