Безплатно ще пътуват старозагорските учениците в първия учебен

07:52, 13 сеп 15 / Общество 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътуването в градския транспорт в Стара Загора ще бъде безплатно за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември. Инициативата е на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и от нея могат да се възползват 17 800 деца, от които 1 500 ще прекрачат училищния праг за първи пътсъобщиха от Общината.

Заради нуждата от транспорт за учениците и студентите в Стара Загора, три тролейбусни и две автобусни линии ще се движат на по-къси интервали от време.

От 14.09.2015 г. до 30.06.2016 г. тролейбусни линии с номера: 1, 2, 26 и автобусни линии с номера: 20 и 204 ще се изпълняват съгласно утвърдените маршрутни разписания за учебно време.

 

Тролейбусният парк в града наскоро беше изцяло обновен след изпълнението на два европейски проекта.

Новите 22 зелено-бели тролея, които обслужват 4-те линии в града, предоставят комфортни условия за пътуване. Те са с нисък под, климатизирани, с гласова и светлинна сигнализация, с информационна система, осведомяваща пътниците за спирки, време, температура на въздуха и т.н.

До края на годината с икономисани средства от Оперативна програма „Регионално развитие“, които правителството предостави на Община Стара Загора, ще бъдат изцяло подновени и автобусите в града с 50 солови и 5 съчленени возила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама