Депутатът Румен Гечев: Демократичната общност може да спре „Ислямска държава“ за дни

16:40, 12 сеп 15 / Общество 25 160 Шрифт:
Topnovini
„Демократичната общност може да спре „Ислямска държава“ за броени дни“. Това заяви на пресконференция в Плевен днес депутатът от левицата Румен Гечев. Той уточни, че по мнението на експерти, силите на НАТО, Русия или Европа са достатъчни, за да се справят с проблема.

„Споделям това, което много добри специалисти казват. Причината за миграцията са военните действия и изтреблението на стотици хиляди невинни цивилни – жени, деца, възрастни. За да няма война трябва да се реши изкуствено създадения въпрос с „Ислямска държава“, които са финансирани от хора, привидно борещи се срещу нея. Не звучи сериозно, че с тях не може да се справи НАТО, Русия или Европа“, допълни народният представител.

Румен Гечев коментира и икономическата обстановка в България. По негово мнение има доста „добри новини“, но и много „предизвикателства, които правителството подценява“.

Депутатът каза, че България действително регистрира увеличение на износа с 10-12%, което изпреварва растежа на вноса, който е около 8% за първите 7 месеца на 2015 г. Според негов макроикономически анализ обаче, тази положителна тенденция може много бързо да бъде обърната в отрицателна. За да се предпази държавата, трябва да се погледне причината за по-бавното нарастване на вноса.

Според Румен Генчев, положителният феномен на търговския баланс се дължи на един основен фактор – двойното намаление в цената на петрола. Той обясни, че вносът не е намалял във физическо отношение и в обем, а заради намаляване в цените на внесените петролни продукти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама