Министър Теменужка Петкова посети МБАЛ Поморие

16:02, 12 сеп 15 / Общество 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместникът й Жечо Станков се срещнаха с кмета Иван Алексиев и посетиха МБАЛ Поморие. Повод за визитата е одобреният проект на Община Поморие „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., на стойност 681 040 лв., която е 100% безвъзмездна финансова помощ.

Проектът предвижда повишаване на енергийната ефективност в болницата чрез смяна и реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация, която не се използва от 2009 г., както и ремонт на вътрешните помещения в сградата.

След като се запозна на място със състоянието на болницата, министър Петкова одобри усилията за надграждане на изпълнения през края на 2013 година проект за енергийна ефективност по Фонд „Козлодуй” и сподели възможността за осигуряване на последващо надграждащо финансиране по Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”.

По време на срещата, освен с дейностите по проекта, кметът Иван Алексиев подробно запозна министър Петкова с всички изпълнени процедури от страна на Община Поморие във връзка с изграждането на ел. подстанция 110/20 kv. Министърът пое ангажимент за съдействие при координацията между институциите, така че още в началото на следващата година да се даде старт на същинското изграждане на ел. подстанцията в Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама