БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ с инициативи в Борисовата градина

08:53, 12 сеп 15 / Общество 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският червен кръст (БЧК) ще отбележи Световния ден на първата помощ днес  от 10.30 часа с празник в Борисовата градина (площада пред бюст-паметника на Христо Ботев). 

В 12;00 часа участниците в събитието ще могат по места да се хванат за ръце и да образуват традиционната за този ден спасителна верига на първата помощ.

Тази година денят е посветен на тема: „Първата помощ и застаряващото население“, като идеята е да се създаде позитивно мнение за хората над 65 години и да се припознаят като важен ресурс за обществото. Опитът на БЧК показва, че те могат да бъдат превърнати от хора, търсещи подкрепа, в такива, които предоставят подкрепа. 

Посланието „Бъди герой! Спаси живот. Първата помощ е за всички, навсякъде!“ остава актуално и тази година.

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, вече 15 години всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ. На този ден международната общественост изразява своята признателност, почит и уважение към доброволците и гражданите, обучени да оказват първа помощ и спасили човешки живот при различни инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама