Детски панаир подарява община Стара Загора за първия учебен ден

08:38, 12 сеп 15 / Общество 25 179 Шрифт:
Topnovini
Над 40 пъстри безплатни и обучителни  ателиета за грънчарство, архитектура, стъклопис, музика, изкуство, танци и други ще бъдат разположени наградския  площад днес и утре, съобщиха от Общината.

В навечерието на първия учебен ден и като част от програмата за отбелязване на празника на Стара Загора, градът за първи път ще бъде домакин на Детски панаир.

Освен ателиетата, които ще бъдат на площада, интересни неща ще се случват и в сградата на Общинска администрация. Фоайето ще се превърне в Слънчевата система, а малки космонавти ще се опитват да разпознаят надуваеми планети. Всеки желаещ ще може да си сътвори и съзвездие от залепящи се звездички.

„Това е един интересен и нестандартен  образователен подход за развиване на уменията на децата в различни области по достъпен за тях начин“,  обясни зам .-кметът на Иванка Сотирова.

По време на панаира Регионалният музей организира обучителни  игри, които да доближат децата до културно-историческото богатство на града, а накрая любознателните ще получат и тематични награди.

Интересни игри и полезни съвети ще получат посетителите на Панаира и от екипи на Областното управление на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които също ще се включат в демонстрациите. Посетителите ще се впуснат и в света на точните науки - математика, физика и химия, но по забавен и интересен начин.

„Имаме удоволствието да сме гости в един изключително жив, с богата история град. Благодарение на подкрепата и гостоприемството на община Стара Загора, не само децата ще имат възможност да усвоят нови умения и да се забавляват, но и техните родители. Убедена съм, че двете ни инициативи, които организирахме това лято в Стара Загора - Детския музей на колела и Детския панаир - ще поставят началото на дългосрочно партньорство“, каза инициаторът на събитието Станка Желева от фондация „Изиарт “.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама