Приключи разследването за рухналата гимназия в Казанлък

08:29, 12 сеп 15 / Общество 25 217 Шрифт:
Topnovini
Приключи разследването за рухването на част от сградата на Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“  в  Казанлък,  което стана на 22 юни т. г.

„Назначената със заповед на началника на Регионалния отдел Национален строителен контрол (РДНСК)  Стара Загора, техническа експертна комисия (ТЕК) за извършване на проучване и документиране на аварията, приключи своята работа с протокол  и изготвена техническа експертиза”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Протоколът е в процедура по  съобщаване на всички заинтересовани лица, които имат право в седем дневен срок от получаването му да го обжалват.

След изтичане на срока за обжалване и разглеждане на възраженията и след приключване на  всички спешни и неотложни работи, предписани от членове на ТЕК по временно укрепване на авариралата сграда,  протоколът за обследване на аварията ще бъде одобрен и вписаните указания и решения  в него ще станат задължителни за изпълнение, допълниха от министерството. Комисията бе назначена на 8 юли т.г. В състава й влизат проектанти с пълна проектантска правоспособност, с доказан опит и висок професионализъм. Тя трябваше  да проведе цялата процедура за обследване на аварията и да даде задължителни указания за изпълнение на спешни и неотложни дейности, съобразно характера на аварията

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама