Пожарникарите в Разградско са реагирали на повече от 480 произшествия

08:21, 12 сеп 15 / Крими 25 161 Шрифт:
Topnovini
 От началото на годината териториалните служби на „Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) в Разград са реагирали на 482 произшествия срещу 344 за същия период на миналата година, съобщиха от Областната дирекция на МВР. От тях 85 са пожари с материални загуби, а 235 без нанесени материални загуби.

През периода са осъществени 29 аварийно-спасителни действия, 93 помощни операции и 20 дежурства. При произшествията на територията на областта са загинали двама души и са пострадали петима.

Според изнесените данни основните причини за възникналите пожари са късо съединение, небрежност при боравене с открит огън и строителни неизправности в комини.

Пожарите, чиито причини могат да се свържат с отоплителния есенно-зимен период, са 10, а с прибирането на реколтата – 2. От данните, съпоставени с предходните години, става ясно, че преобладаващи са пожарите, възникнали в жилищно стопанство, транспорт, енергетика и др.

През тази година по оперативни програми са получени още четири пожарни автомобила за водопенно гасене и един за логистично управление, отчитат от противопожарната дирекция.

Данните показват, че от структурните звена на РДПБЗН - Разград са извършени 444 проверки в обекти и строежи. През годината са извършени проверки по шест тематики, при които са проверени 339 обекта. За отстраняване на констатираните несъответствия и нарушения на противопожарните правила и норми от всички извършени проверки в обектите са връчени 338 разпоредителни документа и са съставени 63 акта за административни нарушения. Връчени са седем заповеди за налагане на принудителна административна мярка – спиране от експлоатация на обект или съоръжение. Издадени са 32 становища по искане на заинтересованите лица, удостоверяващи съответствието на инвестиционни проекти и строежи с изискванията за пожарна безопасност.

През отчетния период е осъществяван контрол на потенциално опасните водостопански обекти от областта, както и на обекти, извършващи дейности с рискови вещества и материали. Проверени са 140 обекта. За резултатите от проверките са съставени и връчени 74 констативни актове, с които са дадени 174 предписания за изпълнение. Изготвени са и 91 констативни протокола във връзка с изпълнение на предписанията.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама