Сливен представи проектите си пред кметове на 13 общини

17:37, 11 сеп 15 / Общество 25 139 Шрифт:
Topnovini
Кметове на 13 общини, членове на Регионалната асоциация на общините „Тракия", гостуват в  Сливен. Поводът е последното за мандата на настоящата местна власт заседание на Регионалната асоциация на общините „Тракия", чийто председател е сливенският градоначалник. Пред колегите си Кольо Милев и общинското ръководство представиха изпълнените в мандата проекти. Заедно с гостите те се разходиха по ларгото и посетиха възстановената крепост „Туида".

„Имахме големи проблеми преди 4 години - с инфраструктурата, със спрените  европейски проекти, но успяхме да влезем в ритъм и днес Сливен изглежда по коренно различен начин. Много неща са започнати, общината влиза в новия програмен период с добра проектна готовност. Ако децентрализацията, която кметовете очакват с години, се случи реално, в следващите години кметовете ще имат не само повече отговорности, но и повече ресурс, с който да решават проблемите на хората", посочи кметът Милев.  

През последните четири години общата стойност на европейските проекти е 111 млн. лв. Общината е готова и с инвестиционната си програма за финансиране на обекти чрез новата регионална програма на ЕС „Региони в растеж", посочи заместник – кметът Румен Стоилов, който направи презентация пред представителите на общините.

Всяка от общините, членове на РАО Тракия получи благодарствена грамота за принос в развитието на организацията през мандат 2011-2015 г.

Проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО Тракия подчерта приноса на Кольо Милев за издигането на авторитета на организацията и заслугите му за добрата координация и съвместно сътрудничество между нейните членове.

Поздравителен адрес по повод последното заседание за мандата беше получен и от Красимир Премянов, който е председател на Съюза на тракийските дружества у нас. С благодарствени грамоти за обективно и коректно отразяване на дейността на РАО „Тракия" бяха удостоени и регионалните медии.

 Като част от дневния ред представителите на общините дискутираха настоящето и бъдещето на общините. Според тях все по – често в работата им ще бъде засяган и ще се обръща внимание на социалния елемент - самотните и социално слаби граждани, които имат нужда от помощ и подкрепа. Обсъдени бяха и промените при избора на новите членове на РАО "Тракия" в следващия мандат на организацията.

РАО "Тракия" обединява 33 общини от 7 области и е учредена през 1997 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама