Срокът за заявки за плащане по програмата за селските райони е удължен до 15 октомври

17:13, 11 сеп 15 / Политика 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините, които са включени в програмата за развитие на селските райони, са с изпълнени 592 договора, по които са разплатени 671 млн. лева субсидия. Програмата приключва в края на годината, като общо договорите по нея са 1 442 на обща стойност 1,9 млрд. лева. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на конференция на тема „Българските общини 2020”, предшестваща конкурса за кмет на годината, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Затова колко успешно ще се приложи програмата за развитие на селските райони, по която към момента сме разплатили над 80% от програмния бюджет, зависи от изпълнението на вашите договори”, каза Танева.

Срокът за изпълнение и за подаване на заявки за плащане е удължен до 15 октомври, съобщи земеделският министър. Това ще важи за договори, чийто срок за изпълнение е 15 септември и няма да се прилага за тези, чиито срок на изпълнение е изтекъл. Промяната в наредбата не може да промени датата на договора с изпълнителите, уточни министърът.

На конференцията тя апелира към ясно прилагане на закона и отбеляза, че в края на юли са приети нови изменения в закона, с които се внася по-голяма яснота за процедурата по разпределянето и приоритетното отдаване на затревените площи на животновъдите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама