Лиляна Павлова призова общинските кметове да мечтаят

16:50, 11 сеп 15 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяка община е достойна да получи награда за своя принос, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на конференция на тема „Българските общини 2020”, която предшества награждаването за кмет на годината, предаде репортер на София Topnovini.bg. Павлова сподели, че независимо от започващата предизборна кампания, министерстото ще работи с всеки кмет без значение от партията, от която ще бъде подкрепен.

„Бъдете градски мечтатели, за да можете заедно с нашата подкрепа да преобразите още градовете си и те да бъдат още по-прекрасни места за живеене”, призова общинските кметове регионалният министър.

Тя добави, че Министерството на регионалното развитие и благоустройство винаги е било министерството на кметовете и ще продължат да работят заедно.

През изминалите 7 години от програмния период са напрваени инвестиции от 3.5 млрд. лв., които са използвани за подобряване на инфраструктурата, отбеляза Павлова и подчера, че те са показали ефекта, смисъла и възможностите, които дават европейските фондове.

Регионалният министър обърна внимание и върху програмите за трансгранично сътрудничество и припомни, че в последните дни е одобрена последната програма. Инвестициите за сътрудничество с Македония, Румъния, Турция и Гърция са в размер на 1 млрд лева.

Според Павлова трябва да се обърне внимание на реформата във водния сектор и да се продължат усилията по програмата за енергийна ефективност.

На пресконференцията присъстват и министърът на туризма Николина Ангелкова, и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама