4703 ученици ще прекрачат прага на училищата в община Разград

15:34, 11 сеп 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 4 703 ученици ще прекрачат прага на 15-те учебни заведения в община Разград през първия учебен ден. В сравнение с миналата учебна година техният брой е със 149 повече, съобщиха от общинската администрация.

Броят на първокласниците, които ще влязат за първи път в класните стаи в училищата в общината е 472, с 26 повече от учебната 2014/2015 година.

По утвърдила се вече традиция всички първокласници ще получат книжка с послание от кмета на общината Денчо Бояджиев с текстове и стихове, свързани с историята на България, народните традиции, обичаи и семейството.

В ремонтни дейности на сградния фонд на общинските училища и детски градини през летния сезон са инвестирани над 234 130 лева. От тях 125 319 лева са вложени за ремонти в общинските училища и 108 811 лв. - в детските градини.

Община Разград се включва в националната кампания „Да пазим децата на пътя” с подменена и освежена пътна маркировка около училищата и детските градини, надписи на пътните преходи, които да напомнят, че пешеходците трябва да се огледат преди да стъпят на платното за движение. Подготвена е и информационна листовка за пострадалите деца при пътни произшествия и съвети към родителите, която ще се разпространява на 14 септември от младежки екип “Лидер”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама