Община Русе показа бъдещата визия на дунавския кей

14:45, 11 сеп 15 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе разпространи днес художествена презентация, която показва бъдещата визия на обновения дунавски кей. Предвидена е мащабна реконструкция в района, която ще стане възможна чрез европейско финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж".

Проектът предвижда булевард „Придунавски“ да стане двупосочен чрез реконструкция и разширение и по него да преминава градски транспорт. Организацията на движение ще се подобри след изграждането на ново кръгово кръстовище на пресечката на бул. „Придунавски“ с улиците „Цар Фердинанд“ и „Райко Даскалов”. Прелезът при Речна гара ще се отвори и това ще позволи на туристическите автобуси да имат пряк достъп до понтоните.

Всички шест пешеходни надлеза (т.нар пасарелки) ще бъдат реконструирани. Изцяло ще се изгради нов надлез при ул. „Велико Търново“, тъй като сега съществуващият не отговаря на съвременните строителни изисквания. Пасарелките ще са с лек и съвременен дизайн, обещават от кметската администрация.

Ще бъдат обновени зелените площи, ще бъде подновено осветлението и ще бъдат поставени нови пейки. Детски площадки и площадки за фитнес на открито ще са на разположение на децата, техните родители, жителите и гостите на града. 

„Ще изградим нова кейова стена, която ще позволи по-високо ниво на обслужване на корабите, които акостират в Русе. Близо до нея предвиждаме и обособяването на яхтено пристанище. Предвидили сме и два нови паркинга с над 100 паркоместа“, е коментирал кметът Пламен Стоилов по повод предстоящата реконструкция.

Изцяло нов пътен участък ще бъде изграден от Многопрофилната болница до ЛВЗ. Тази улица ще е естествено продължение на бул. „Придунавски“, става ясно от намеренията на Община Русе за облагородяване на Кея. Предвидена е и реконструкция на съществуващия подход към Музея на транспорта и видеонаблюдение, с което да се предотвратяват вандалски прояви. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама