Венцислав Венков отказва да е кандидатът на БСП за кмет на Шумен

13:27, 11 сеп 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият областен управител Венцислав Венков отказва да участва в избора на нов кандидат-кмет на Шумен от БСП, след оттеглянето на Красимир Костов.

„Аз благодаря за направеното предложение, то беше направено достатъчно отговорно от ръководството на „БСП Лява България”, но след едно внимателно обмисляне аз реших да не го приема, защото съм поел вече достатъчно сериозни ангажименти по линия на Българо-турската камара и те са свързани с бъдещи задачи.

Когато през лятото имаше конференция на БСП аз бях номиниран, направих си отвод, пожелах успех на г-н Красимир Костов. След това неговият отказ да се кандидатира беше много изненадващ, но за мен вече беше доста късно да правя такива промени в житейски план”, коментира пред Topnovini.bg Венков.

От 17.30 часа тази вечер ще се състои разширен пленум на БСП-Шумен, на който ще бъдат обсъдени листата със съветници и кандидатурата за кмет на Шумен. След отказа на Венков, остават номинациите на зам.-кмета по строителство и екология Иван Йонков, ректора на Шуменския университет проф. Маргарита Георгиева и областния и общински лидер на партията Тодор Тодоров.

При първоначалния избор на кандидат-кмет на Шумен през юли всички те си направиха отвод.

Днес Тодоров коментира, че не е променил позицията си по отношение на номинацията си и не желае да се включи в предизборната битка. Преди два дни пред Topnovini.bg проф. Маргарира Георгиева също заяви, че решението й да си даде отвод през юли е принципно и не го е променила.

Единствено Йонков отказа да отговори дали би приел евентуално предложение да стане кандидат-кмет на Шумен от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама