Мосинов: Бургаската политика е сбъркана, ние ще играем честно

13:14, 11 сеп 15 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската политика е сбъркана работа. С тези думи сe обърна към журналистите председателят на БСП в града и кандидат за кмет на общината Евгений Мосинов минути преди да подаде папката с документите за регистрация на партията в Общинската избирателна комисия за вота на 25 октомври. Повод за изказването му е оттеглянето от кметската надпревара на Живко Табаков от ДБГ в полза на досегашния градоначалник и кандидат за нов мандат Димитър Николов, както и за издигането на д-р Бойко Миразчийски за кмет от НФСБ.

„Аз не виждам нищо неочаквано в оттеглянето на Живко Табаков. Убеден съм, че това, което прочете днес (декларацията за оттеглянето си – бел.р.) не са неговите мисли. Според мен Табаков беше употребен и днес разбра, че бургаската политика е доста сбъркана”, заяви Мосинов.

Според него от Реформаторския блок ще играят в подкрепа и като патерица на кмета Николов, което означава размиване на ценностите в политиката и обезличаване на десните партии. Евгений Мосинов изрази съжаление, че Живко Табаков няма да участва в кметската надпревара и му пожела успех в кампанията за общински съветници.

Относно Бойко Миразчийски бургаският лидер на БСП заяви, че уважава неговите качества като мениджър и специалист. През юни тази година двамата са обсъждали намеренията на доктора да влезе в местната политика, но като общински съветник, а не в кметството. Това е била и една от причините БСП да не го предпочете като свой кандидат за кмет.

„Сега не съм сигурен на кой е кандидат – дали на Валери Симеонов или на Националния фронт. Защото Ангел Божидаров не знаеше кой ще им е кандидатът два дни преди пресконференцията на НФСБ, на която бе обявен кандидатът. И ми се струва, че предпочитанията им бяха към друга личност”, коментира Мосинов. На въпрос коя е тази личност, той спомена името на Ивайло Вагенщайн, който имал опит в местното самоуправление.

Мосинов изрази мнение, че в НФСБ трудно ще припознаят Миразчийски като типичен техен кандидат, защото бил доста различен от тяхната стилистика. И сега на него му предстои да влезе в чужда кожа – на Националния фронт.

„Пак казвам, бургаската политика е доста сбъркано нещо. Десницата се обединява да подкрепи Николов и да даде властта на една икономическа върхушка, която управлява Бургас чрез средствата от еврофондовете. А Николов се постара да раздроби опозицията чрез множество кандидатури. Голяма част от тях участват просто за да им се чуят имената”, коментира Евгений Мосинов.

Той изтъкна, че на този фон БСП играе най-честно – първи са си обявили кандидатурите, а не чакали някой от София да им каже кой ще е кандидатът и кой ще подреди листите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама