Балкан Офроуд Рали превзема за три дни Долни чифлик

11:00, 11 сеп 15 / Спорт 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три дни територията на община Долни чифлик ще бъде състезателно трасе за международното състезание за високопроходими автомобили Балкан Офроуд Рали. То се провежда за пета поредна година и е серия от най-голямото офроуд рали в Европа  - рали Бреслау.

Напреварата е включена и в спортния календар на БФАС – Българската федерация по автомобилен спорт, а негов директор е Александър Ковачев. Стартът е на 19 септември пред храм-паметника  "Св. Александър Невски” в София, а финалът – на 26 септември южно от Варна.

Мотото на тозгодишното издание на ралито е "5 години рали – 5 планини за покоряване”. Трасето е дълго над 2000 км, преминава през Югозападна, Централна и Източна България. В продължение на осем дни състезателите ще преодоляват трудни терени в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. В ралито ще участват над 110 екипажа от повече от 20 държави, с мотоциклети, АТВ и високопроходими автомобили.

От 24 до 26 септември включително, преди финала, състезателното трасе ще бъде в района на Долни чифлик където ще има специални етапи за време и маршрути за придвижване. Организаторите са получили съгласие за това, подписано от кмета на общината Борислав Натов.

Графикът предвижда от 24 до 26 септември ралито да премине през землищата на селата Булаир, Голица, Горен чифлик, Кривини, Юнец, Рудник и Шкорпиловци. На 25-и трасето ще е през територията на Солник и Бърдарево, а на 26-и ще мине през Ново Оряхово и Старо Оряхово.

За безопасността на екипажите и опазването на околната среда ще се грижат специализирани екипи. Във всеки бивак ще има оборудван медицински пункт, а в постоянно дежурство по трасетата ще са четири високопроходими линейки. По време на ралито ще се използва и спасителен хеликоптер. Квалифицирани екипи, оборудвани със специализирана техника, ще се грижат за пожарната безопасност, почистването и премахването на преместваемите обекти от териториите, през които преминава трасето на състезанието, увериха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама