Вицепремиерът Кунева ще участва в кръгла маса, посветена на антикорупционните политики във В. Търново и Шумен

10:08, 11 сеп 15 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще посети на 12 септември, събота, Велико Търново и Шумен, за да участва в кръгла маса, посветена на антикорупционните политики, съобщават от пресцентъра на министъра.

На форума в Шумен ще бъдат обсъдени последствията от отхвърлянето от Народното събрание на Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта и инициативите за активизиране на гражданска подкрепа за по-строго антикорупционно законодателство.

В събитието ще вземат участие представители на местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданското общество. В дебатите ще се включи и народният представител от Реформаторския блок и и председател на Предизборния щаб на ДБГ Димитър Делчев.

Посещението на вицепремиера във Велико Търново и Шумен е част от обиколката, която тя прави в цялата страна, за обсъждането на съдебната реформа, антикорупционните политики и напредъка по подготовката на Председателството на България на ЕС през 2018 година.

В рамките на програмата на визитата е предвидена пресконференция на вицепремиера Кунева във Велико Търново в събота от 10:00 часа в регионалния пресцентър на БТА в града, на ул. „Христо Ботев“ №2.

Веднага след кръглата маса в Шумен, която се открива от 13:00 часа в зала „Библиотека“ в града, ще бъде даден кратък брифинг за представителите на медиите, от 14:00 часа на същото място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама