Ути ще отличи победителите в "Празника на плодородието Шабла-2015"

08:10, 11 сеп 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година в Шабла ще се проведе Празник на плодородието. Той ще е на 13 септември от 16 часа в Градския парк.

Празникът цели да покаже даровете на природата и грижовността на стопаните.  С решение на Общинския съвет от 29.04.2014 г. датата 14 септември е обявена за ежегоден празник на община Шабла. Този ден е свързан и с народните поверия, отбелязва се като „Кръстовден“ и бележи началото на есенния сезон, сеитбата и гроздобера.

По вече утвърдената традиция и тази година ще бъде дадена възможност на всички местни производители да подредят свои щандове, а на самодейните колективи да участват в културната програма.

Събитието е с конкурсен характер и наградите ще бъдат поделени в няколко категории - най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.), най-добре аранжиран щанд, най-богат щанд, най-вкусни местни и национални ястия, най-характерен обреден хляб.

Специално жури, под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти. 

В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвената лютеница на Ути.

Празникът ще приключи с концерт на народния певец Иван Дяков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама