Оставиха в ареста каналджия, прекарвал хора през р. Резовска

19:19, 31 авг 15 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд остави в ареста Михаил Биволаров. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно превеждане на хора през границата. Той е разследван за това, че на 23.08.2015 г. в землището на село Бродилово, община Царево, в съучастие с още едно лице неизвестно до момента, превели през границата на страната от Турция в България, през река Резовска, група от хора, като 4-ма от тях нямат навършена 16-годишна възраст.

Биволаров е изчаквал групата на територията на България. Товарил ги е от местността „Ахтото“ край Ахтопол и ги е превозвал към вътрешността на страната. По време на задържането му в автомобила е имало 31 чужденци, които твърдяли, че са сирийски и иракски граждани.

Днес каналджията обжалва първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Биволаров заяви, че никога не бил напускал територията на страната и не е ходил в Турция, непознава хората и не е поддържал разговори с тях. Той разказа, че бил спрял на около 15 см от пътя, когато от храстите излезли много хора и са превзели буса, който е управлявал. След това е тръгнал в посока град Приморско, когато на пътя е видял патрулна полицейска кола, спрял до нея и отворил вратите на микробуса, за да покаже хората, които са били вътре. Пред въззивния съд той заяви, че ще съдейства на разследващите органи за разкриване на истината и няма да се укрие, ако мярката му бъде променена.

Защитникът на Биволаров помоли съда да отмени определението на Районен съд Царево и да наложи спрямо него мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева. Адвокатът счита, че мярката за неотклонение спрямо неговия клиент е наложена единствено с оглед предвиденото в закона наказание за този вид престъпление и без да има наличие на обосновано предположени, че именно той е извършил престъплението, за което е разследван.  Според защитникът по делото липсват данни, които да водят до извода, че Биволаров може да се укрие с цел да осуети наказателното преследване. Той посочи, че всички описани 31 лица, които са свидетели не владеят български език, настанени са в различни лагери в страната и няма как обвиняемият да въздейства върху тях и техните показания, ако му се наложи друга мярка за процесуална принуда.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания. Прокурорът посочи, че извършеното деяние е тежко умишлено престъпление и от разпитаните свидетели по делото се обосновава предположение, че Биволаров е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът реши да остави зад решетките Биволаров с мотив, че е извършил тежко умишлено престъпление и всички следи водят към него. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама