Реформаторите издигнаха Стоян Колев за кмет на Айтос

16:10, 31 авг 15 / Политика 25 952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок издигна Стоян Колев за кмет на община Айтос и водач на листата за общински съветници на местните избори, съобщиха от пресцентъра на партията. Кандидатурата му е била обявена днес от зам.-председателя на СДС Костадин Марков в присъствието на регионалния координатор на ДСБ д-р Георги Митев, зам.-областния координатор на ДБГ Стоян Грозев и областния координатор на БЗНС Дойчо Дойчев.

„Реформаторският блок подкрепя Стоян Колев и имаме увереността, че тази кандидатура е печеливша. Айтос е едно от местата, на които ние – реформаторите, се борим за победа. Стоян е типично десен кандидат, който ще има за опонент действащ кмет. Действащ кмет, който ако се беше справил добре, както хората очакваха, сега щеше да има нашата подкрепа  и нямаше да издигаме кандидат. Но мнението на айтозлии е, че може много по-добре, че Айтос има нужда от промяна и от това да ползва целия ресурс на европейските фондове, да оптимизира бюджета си и да харчи за това, от което има най-голяма нужда”, смята депутатът Костадин Марков.

От своя страна Стоян Колев, който е познат в града като председател на СДС-Айтос и общински съветник, благодари за подкрепата и представи основните акценти в програмата си. Сред тях са възстановяване на Родилното отделение в общинската болница,  привличане на инвестиции и европроекти, намаляване на административните пречки, които спъват бизнеса, изграждане на спортни площадки и плувен басейн, където децата да спортуват.

На местните избори Реформаторският  блок залага на силна листа за общински съветници, която включва можещи и мотивирани личности. Кандидат-кметът, който е и водач на листата, обяви кои ще са хората, които ще заемат второ, трето и четвърто място. Това са: общинският председател на ДБГ -Айтос Дамян Денев, общинският председател на ДСБ-Айтос Георги Стоев и Иван Иванов, който е от гражданската квота. Той е познат, като съдия с дългогодишен опит в бургаския съд.

По време на пресконференцията Реформаторският блок е издигнал и кандидатурата на Надя Димитрова за кмет на айтоското село Караново. Димитрова е сега действащ кмет от СДС, като на тези избори зад нея застават всички партии от Блока. Стоян Колев обяви, че в село Пирне Реформаторският блок ще подкрепи кандидата на ГЕРБ – Манчо Железов.

„Нашият избор за кандидат-кмет и общински съветници не е случаен. Листата ни е представена от достойни и мотивирани хора с богат опит. Затова се надявам айтозлии да ни гласуват мнозинство в Общинския съвет”, каза д-р Георги Митев.

Стоян Колев е роден на 1 юли 1972 г. Средното си образование е завършил в СОУ „Христо Ботев" в Айтос, висшето - в духовната академия на Българската православна църква, сега Богословски факултет към СУ „Св. Климент Охридски".

От 1992-ра година се занимава с частен бизнес. Притежател е на търговска верига за хранителни стоки  и хлебозавода в Айтос, който купува през 2003 г. За всички години, откакто има собствен бизнес, той е стоял настрани от печеленото на обществени поръчки в община Айтос. Стоян Колев е семеен и има две деца. От 28 януари 2013 г. е председател на СДС-Айтос. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама