Община Шумен променя условията на поръчката за сметосъбиране в селата

15:55, 31 авг 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен променя критериите за възлагане на обществената поръчка за събиране и извозване на твърди битови отпадъци в 26 села на общината.

„Ще се избира икономически най-изгодната оферта с оглед на два критерия – предлагана цена и техническа готовност, като се променя съотношението им. В първият вариант на офертата то е било 40:60, а сега става 50:50”, обясни зам.-кметът по строителство и екология Иван Йонков.

По думите му, промяната в условията на поръчката е направена в срока, даден от Закона за обществените поръчки, който изтича утре. Корекциите ще бъдат качени на сайта на Агенцията за обществените поръчки.

Тopnovini.bg припомня, че действията на общинската администрация са в отговор на декларация, с която съветниците от ПП ГЕРБ и Реформаторския блок се обявиха срещу обявената обществена поръчка. Според тях процедурата е спорна и ще ощети жителите на общината.

„Въпреки че обществената поръчка се провежда в законов срок, за нас са смущаващи необосновано високата ѝ стойност, заложена от общинската администрация, поставените условия пред участниците, както и методиката за оценка на предоставените оферти. Оставаме с усещането, че определена фирма е писала условията на обявената процедура, по които да се яви, състезавайки се единствено със себе си”, писаха съветниците в декларацията, огласена в медиите преди седмица.

Община Шумен обяви обществена поръчка за организирано събиране и извозване на твърдите битови отпадъци в 26-те си села на 18 август.

Стойността на поръчката е 2 827 916 лв. за 5-годишен период, срокът за подаване на оферти е 28 септември. Предложенията ще се отворят ден по-късно в 10 ч. в зала 304 на Община Шумен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама