Волейболните национали на гости на Иван Тотев, срещнаха се и с пловдивчани (снимки)

19:24, 30 авг 15 / Спорт 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболистите от българския национален отбор бяха на гости при кмета на Пловдив Иван Тотев.

Избраниците за предстоящото европейско първенство в България и Италия, начело със селекционера Пламен Константинов, изпълниха заседателната зала на Общината. Достъпът им до кметството бе доста затруднен заради многото фенове, които очакваха любимците си за снимки и автографи. Мъжкият национален отбор по волейбол прекъсна за кратко подготовката си на Белмекен, тъй като "лъвовете" бяха специални гости на откриването на новата спортна сграда в Пловдив – Колодрума.

"Решение за откриване на спортна зала в Пловдив Министерския съвет взема през 1975 година. Точно 40 години по-късно ние реализираме тази идея", заяви Тотев в началото на срещата с волейболистите.

"Много благодаря, че лично националният отбор по волейбол, който магнит за хората и фенове на спорта, е в града по случай откриването на залата. Усещате колко много волейболни фенове има в Пловдив. Сега им даваме възможност да се докоснат до вас, а вече да свържем волейболния отбор с нашата зала. Благодаря на федерацията и на треньора, защото знам, че това са много тежки решения - по средата на подготовката да се направи такова разместване в програмата. Огромно благодаря от името на всички пловдивчани за това, че сте тук и можем да се докоснем до вас", каза още Тотев.

За финал градоначалникът не пропусна и да пожелае успех на волейболните национали по време на Евроволей 2015.

"Благодаря за поканата към националния отбор. Това е много приятен повод. Пловдив наистина е дал много знаменити спортисти на България. В това число включваме и много волейболисти, които са играли в националния отбор на България", посочи на свой ред селекционерът на представителния ни тим Пламен Константинов.

"Досега не сме имали възможност, или поне аз, да играем в Пловдив, точно поради тази причина - липсата на модерно спортно съоръжение. Надявам се в бъдеще националният отбор да има възможност да играе и пред пловдивска публика. Защото градът винаги е имал добри волейболни школи, много фенове и за хората ще бъде удоволствие да наблюдават националния отбор на живо. Поздравления и лично за администрацията за реализирането на този проект и се надявам в скоро време наистина да имаме среща с местните фенове тук", каза още наставникът.

Отборът на Пламен Константинов продължава да се готви за шампионата на Стария континент от 9 до 18 октомври. Домакини на европейското първенство от българска страна са София и Варна, като новият еврошампион ще бъде определен на 18 октомври в столичната зала "Арена Армеец".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама