БСП иска президентът да свика КСНС за бежанците

15:30, 30 авг 15 / Политика 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП поиска свикването на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента заради ситуацията с бежанците. Председателят на партията Михаил Миков е изпратил писмо на вътрешния министър Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов с искане да бъдат обявени публично действията на вътрешното ведомство и правителството като цяло за справяне с кризата.

Той е поискал още председателят на Народното събрание Цецка Цачева да свика извънредно заседание на парламента, като не стана ясно какъв точно е трябвало да бъде дневния ред и какви решения е трябвало да бъдат взети.

 

"Кабинетът се оказа тотално неподготвен и се провали в посрещането на този важен приоритет", каза зам.-председателят на парламентарната група Атанас Мерджанов.

 

В новия парламентарен сезон БСП ще се опита пак да наложи въвеждането на прогресивен данък. Те дадоха заявка още да са активни по темата с демографската криза. И че ще дадат отпор на антикорупционния закон на правителството.

 

Столетницата е утвърдила и още 139 кандидати за кметове на общини. 20% от тях са жени, като от партията обясниха, че има "чувствително обновление", като голяма част от издигнатите кандидати са на възраст между 40 и 60 години.

 

Миков подмина въпроса дали БСП ще подкрепят искането на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев да бъдат проверени парите на депутата от ДПС Делян Пеевски, с които той стана съсобственик на медийна империя и на акции в Булгартабак. Единствено заяви, без да споменава името на Пеевски, че всички, за които има съмнения, трябва да бъдат проверявани.

 

От думите му стана ясно още, че партията няма да подкрепи призива на Татяна Дончева да не се рекламират преди изборите в медиите на депутата.

 

В коментара за медиите Миков посочи, че въпреки обещанието на Борисов, че той и министрите няма да участват в предизборната кампания, това се оказва невярно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама