АБВ ще агитира "за" електронно гласуване

13:43, 30 авг 15 / Политика 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов ще агитира "за" електронно гласуване на предстоящия референдум. Решението е взето днес на Изпълнителен съвет на формацията.

 

АБВ днес е утвърдила и още 102 кандидати за кметове - 94 общински и осем районни. Формацията ще има две районни кандидатури в София и осем в Пловдив.

 

Миналата седмица бяха утвърдени още 84 кандидатури.

 

За момента партията няма кандидати в София-град, Кърджали, Хасково, Варна, Видин и Ловеч. По думите на зам.-председателя Румен Петков, това не означава, че партията няма да издигне такива. От изявлението му стана ясно, че Кирил Йорданов, който бе изгонен с протести от кметското място във Варна, има номинации от местните структури на АБВ. Но решение за негова подкрепа все още не е взето. 

 

Петков обеща, че партията ще води позитивна кампания и даде думата си, че АБВ "няма да участва в тапицирането на градове и села", визирайки предизборните плакати. Партията все пак ще ползва това средство за агитация, но в минимален мащаб.

 

АБВ даде заявка още, че ще използва и религията като част от кампанията - Петков натърти, че днес се чества св. Александър и точно заради това денят е избран за регистрация в ЦИК.

 

Петков заяви още, че на национално ниво партията ще се бори за увеличаване на правомощията на кметовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама