ДАНС е помогнала за залавянето на българите за камиона с мъртви бежанци

13:27, 30 авг 15 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДАНС е помогнала на унгарските служби със залавянето на трафикантите на хората, които бяха намерени мъртви в камион в Австрия, обяви във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус”.  

Според него спешно трябва да се прекрати източникът на бежанската вълна към Европа - размирният Близък Изток. По думите му това трябва да се реши от „големите световни началници”.

„Това не е в нашите възможности, ние просто само понасяме последствията от това и те ще бъдат все по-тежки и по-тежки. Само завчера сме командировали още 80 полицаи по границата с Турция, а това са средства. Дадохме 30 милиона за ограждения, пари които иначе щяха да отидат за детски градини”, посочи премиерът.

Проблемът обаче не бил само в парите. „Тези бежанци ще останат в Европа. Трябва да се мисли хората какво ще работят, децата къде ще учат. Демографския проблем е огромен. Емигрантите не отиват нито в САЩ, нито в Русия, а идват в Европа, не само в Германия, но и Сърбия, Македония, Унгария, те са до нас”, подчерта Бойко Борисов.

„Едно от основните правила в Европейския съюз (ЕС) е свободното движение на хора, но в момента редица държави строят огради. Ние сме външна граница на ЕС, а нагоре от нас защо строят огради? Тези хора не бягат от добро, те бягат, защото зад тях режат глави. С оградите се връщаме 25 години назад. Прословутата солидарност на Европа няма да издържи, защото тези хора трябва да се обгрижват, а това е голямо изпитание за европейските държави. Европейската народна партия (ЕНП) трябва да направи политиката, която ние в последствие да отстояваме“, подчерта Бойко Борисов, цитиран и от пресцентъра на ГЕРБ.

"България е единствената стабилна страна в региона в този момент, затова трябва да се отделят повече средства за защита на българските граници", посочи пък зам.-председателят на Европарламента Антонио Таяни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама