Бойко Борисов призова партиите за смирение

23:38, 31 юли 15 / Политика 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов призова партиите за смиреност, след като през последните дни Реформаторският блок и ГЕРБ си разменят "приятелски удари", а днес съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев публикува в блога си анализ, в който пише, че е възможно "предоговаряне на управляващата коалиция".

"С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения". Това каза премиерът Бойко Борисов минути преди да тръгне трафикът по ЛОТ 4 на АМ „Струма, предаде "Фокус".

„Всъщност големият шум, който се вдигна - аз не бях чел какво е написал той. Той е написал в общи линии верни работи, но го е казал по един малко по-интелигентен начин. Аз многократно съм казвал, че партиите трябва да бъдат по-смирени в управлението, защото ние сме различни, направихме много компромиси, за да го има това днес. Дължим го и на Радан Кънев и на Валери Симеонов и на АБВ и разбира се и на колегите от ГЕРБ”, заяви премиерът Бойко Борисов. "Така че дали е пенсионна реформа, дали е здравна, дали е съдебна, дали е инфраструктура или екология се дължи на всички, всички имат заслуга”, уточни премиерът.

„Вярно е, че последните дни имаше повече напрежение, до късно работиха в парламента, изнервени са – едни стоят повече, други по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал, какво съм казал – да стоят на столовете си. Това им е работата да стоят в парламента, така че всеки, който не е в парламента един вид не е на работа, никого не съм засегнал с това”, уточни премиерът.

„В същото време, аз мисля, че управлението е стабилно, няма проблем между нас. На всички им е ясно, че да отидем сега на предсрочни избори – пак със служебни правителства, отново да спират фондове, отново да спрат инфраструктура. Това щях да съм го пуснал още миналата година да го ползват българите. Толкова много неща се забавиха и толкова много не се решиха.

Премиерът призова партиите, включително и "по-шумните", да бъдат по-спокойни. Борисов уточни, че ще разговаря по тази тема и с колегите си от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама