Джаз от Ню Йорк в София

22:42, 31 юли 15 / Култура 25 944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столицата отдавна е в летен режим, а забавленията през уикенда са заменени с почивка, за предпочитане сред природата. Ние от София topnovini.bg няма да ви оставим да скучаете през почивните дни.

В очакване на лятната почивка може да започнете съботния ден със здравословно колоездене. Натоварването е сериозно – между 60 и 70 км., но ви очакват прекрасни билни маршрути в много приятна компания. В събота маршрутът е Перник -> Кладница -> Чуйпетлово -> Смильо -> билото на Верила -> Клисура и нощувка някъде в Рила. В неделя трасето минава от Говедарци -> Бели Искър -> Боровец -> Чакър войвода -> Заврачица - > Грънчар -> Парка за танцуващи мечки над Белица -> Белица.

Вече започна и шестото издание на фестивала „София диша“. Пет централни улици в столицата са затворени за автомобили и отворени за изкуство през август. Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различна основна тема.

Фестивалът дават възможност в този месец градът да кипи на различни места и по този начин да усещаме пулса му. Важен е и икономическият ефект от него, който показва ясна тенденция за развитие на предприемачеството. Дори само това събитие ще изпълни уикенда ви с приятни емоции на открито.

На другото ни любимо място в София, Борисовата градина, винаги се случва нещо интересно. През уикенда може да поиграете настолни игри с непознати ентусиасти. Срещата на групата е в 10 ч. в събота пред езерото „Ариана“.

За децата летните забавления са без прекъсване и през август. Утре от 10:00 часа ще се открие шестото издание на детската академия с хепънинг на тема „Шестиците" - истинско предизвикателство към отличниците, които трябва да трансформират и вградят любимата цифра във всевъзможни форми и сюжети. 

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Националната художествена галерия и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. В ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват с различни живописни, графични и пластични материали, в разнообразни приложни и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите на Академията.

Ако децата ви са любители на театъра, всяка неделя „Мега мол София“ ви кани да гледате чудните постановки на театрална къща „Мариета и Марионета“.

Най-приятното оставихме за накрая. Феновете на джаз музиката имат специална покана от Tea House за едно невероятно гостуване. Саксофонистът от Ню Йорк Matt Marantz ще сивир специално за столичната публика утре от 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама