Проститутка на Златни пясъци натопила Пешо Розата (видео)

20:03, 31 юли 15 25 4660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25-годишният варненец Петър Борисов по прякор Розата, който бе задържан в курорта "Златни пясъци" за наркоразпространение и изнудване, остава за постоянно в ареста заедно с Янко Костов-Лудия. Това определи състав на Окръжния съд с председател Петър Митев, който кредитира на 100% показанията на 22-годишна проститутка и на един полицай, който свидетелства на страната на свой колега по друго наказателно дело срещу Розата, което още не е влязло в съда и за което Topnovini.bg тепърва ще Ви информира. 

Въпреки че по време на полицейската проверка на Златни пясъци у Пешо Розата и Янко Костов не са открити наркотици, държавното обвинение приема безкритично показанията на една проститутка, която заявила пред разследващите, че двамата са дилъри, а Розата я е рекетирал да му дава по 200 лева седмично. Пред съда обвиняемият обясни, че за времето, в което жрицата твърди, че е била изнудвана от него, той е бил на почивка в Гърция, за което свидетелстват и снимки от профила му във фейсбук.

Варненската окръжна прокуратура обаче отново не е счела за необходимо да събере и приложи каквито и да било оневиняващи доказателства, което иначе е длъжна да прави по закон. Прокурорката Виолета Радева не отговори по същество на констатацията, а вместо това изрази задоволство от определението на съдията Митев, както и убеждение, че и други лица ще проговорят (вижте видеопрозореца).  

Обвинението за наркоразпространение спрямо двамата арестувани се базира изцяло на показанията на цивилни полицаи, които видели как Янко Лудия продавал наркотици на чужденци в курорта "Златни пясъци", докато Розата стоял на разстояние от 20 метра.

Нито един от свидетелите не потвърждава, че Розата ги е пратил при Лудия, за да си купят дрога. Нещо повече – криминалистите не са открили наркотици нито у Лудия, нито у Розата. Минимални количества марихуана и кокаин те намерили в тайник в заведение в курортния комплекс, за който разследващите твърдят, че се ползвал от двамата обвиняеми. По делото обаче няма никакви СРС-та и то се крепи изцяло на свидетелски показания. 

Пред медиите Розата заяви, че има легален бизнес, свързан с отдаване под наем на търговски обекти и разпространение на ядки, и че обвиненията срещу него са скалъпени от криминалист и прокурорка. Последните искали да освободят пазарна ниша на "килъра" Николай Тошев-Чирпанския, който наскоро бе пуснат под домашен арест и с когото Розата е в дългогодишен конфликт.

Близки до бизнесмена обаче са убедени, че в дъното на всичко стои небезизвестен във Варна наркобос, по прякор Стрелеца, който благодарение на майка си имал силно лоби във варненската полиция и дори е предлагал пари на приятели на Розата, за да го вкарат в активно мероприятие, споделиха отказали офертата пред Topnovini.bg.

В публичното пространство упорито се тиражират внушения, че Пешо Розата пласирал дрога в комбина с арестувания преди дни Пресиян Илиев Алармата, чиято цел очевидно е да подготвят почвата за вкарването на задържаните в ОПГ. За никого във варненския ъндърграунд не е тайна, че Алармата бе изпържен именно от бившия си ортак Стрелеца, с когото Розата също е в отколешна вражда и не е логично да е имал вземане-даване с неговите хора.

Петър Борисов и Янко Костов ще обжалват определенията на Окръжния съд пред апелативна инстанция. Заседанията са насрочени за 4 август, вторник, от 10 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама