Спасиха от удавяне деца на варненски плажове

18:49, 31 юли 15 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След масовите инциденти по плажовете след Илинден, морето продължава да бъде опасно и инцидентите продължават със спасени от удавяне, травми и колабирали, съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 „Света Клементина”, които осигуряват медицинското обслужване по плажовете. Вчера – 30 юли – четвъртък при жълт флаг на варненския плаж е попаднало на дънна яма 12-годишно момиче от Силистра. След като го извадили от морето, медиците на ДКЦ 1 „Света Клементина” са оказали първа помощ и след стабилизиране на пострадалото дете е изпратено  в квартирата му.Инцидентът е станал в 12 часа.

Същия ден в 13,30 на Южния плаж се е давело 10-годишно момче от с. Въглен. Оказана му е първа помощ на място и след стабилизиране е изпратено у дома. 8-годишно момче чужденец е потърсило медицинска помощ при сериозна травма на крака. Раната е обработена и детето е изпратено за допълнителни манипулации в здравно заведение. Две жени на 56 и 60 години на Централния и на Южния плаж в 15,30 часа след като са изпили лекарствата си за хронични заболявания са колабирали. И двете жени са били поставени на системи за подобряване на състоянието им и след като са оправени на място са пуснати в домовете им.

В петък 31 юли инцидентите продължават при червен флаг, който забранява влизането в морето. В 8,45 часа на Малък плаж в курорта „Св. Св. Константин и Елена” се е давела 40-годищна чужденка. Оказана й е първа помощ на място, стабилизирана е, но е отказала хоспитализация в болница и е изпратена в хотела, където е отседнала. В 13,30 часа 14-годишно момиче Ж.Я. се е давело на неохраняема зона до буните в „Аспарухово”. Извадено е от рибар и отведена в медицинския пункт на ДКЦ 1 „Света Клементина”.

След оказаната пълна реанимация и стабилизиране на състоянието с линейка на „Бърза помощ” е откарана в УМБАЛ „Света Марина” за допълнително лечение и наблюдение. В 15,45 часа на Южния плаж 10-годишната С.Г. от Варна попада в дънна яма и започва да се дави. След изваждането от морето, медицинските екипи са оказали първа помощ на място и след стабилизиране е отпратено в дома си, съобщи още д-р Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама