Спипаха търговци с китайски везни за битови нужди на борсата в Първенец

18:23, 31 юли 15 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговци на плодове и зеленчуци от стоковата борса в село Първенец са използвали китайски везни, предназначени за битови нужди, а не за търговия, ощетявайки по този начин своите клиенти с грамажа, съобщава Радио Пловдив. Констатацията е направена след съвместна проверка на служители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и служители на МВР.

Проверени са 116 маси на производители на селскостопанска продукция, на които са били използвани 119 везни, 29 от които не отговарят на законовите изисквания.

Масовите проверки продължиха няколко дни, разказва Екатерина Павлова от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Пловдив. Пет акта за административно нарушение за използване на неизправни или неразрешени везни са съставени на търговци на стоковата борса в Първенец. Наложените глоби са в размер от 100 до 300 лв. Тенденцията е към намаляване на неизрядните теглилки, коментира още тя.

Проверките на борсите и пазарите за плодове и зеленчуци от инспекторите  Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще продължават цяло лято.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама