Сливен разширява партньорството си с Гера

18:03, 31 юли 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За разширяване на партньорстовото в икономическата сфера се договориха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев и заместник-кметът на град Гера Курт Даненберг. Даненберг е на тридневно посещение в града по покана на сливенския градоначалник и е придружаван от общинския съветник Бернд Крюгер.

Кметът Милев запозна гостите с възможностите за бизнес и туризъм в община Сливен, а те поискаха обмен на специалисти в сферата на строителството.

Програмата на немските гости включва още среща със заместник-председателя на Общински съвет – Сливен Борислав Павлов, посещения в галерия „Сирак Скитник”, „Къща на сливенския бит”, Късноантична и средновековна крепост „Туида”, както и среща с председателя на Контакт Клуб Германия Виктор Дойчинов и членове на клуба.

Повод за посещението на немската делегация в Сливен е отбелязването на 50-тата годишнина от  партньорството между двата града.Партньорството на Сливен и Гера започва през 1965 г., а през 1997 г., тогавашните кметовете на побратимените градове подписват нов договор за сътрудничество.

Град Гера е разположен в област Тюрингия в Югоизточната част на Германия. Заема площ от 4 000 кв. метра с население 128 000 жители. Водещи в икономиката на града са текстилната индустрия, машиностроенето и електрониката, както и производството на лазерна и медицинска техника.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама