РЗИ проверява сигнал за натровени деца в Свети Влас

17:17, 31 юли 15 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната здравна инспекция в Бургас проверява сигнал за натровени деца в спортен лагер в Свети Влас. В момента инспектори са на място и правят изследвания на водата там, съобщиха от пресцентъра на РЗИ за Topnovini.bg.

Според информация в руския сайт lifenews.ru около 30 малчугани, много от които от Русия, са се натровили. Един от подрастващите дори бил в тежко състояние и лежал на системи. В момента в лагера имало 400 деца от различни страни.

По думи на ръководителя на спортната секция Анастасия Дегтярьова, която съпровожда руските деца в лагера, ръководство на оздравителния център не предприема никакви мерки за решаване на проблема. Пред руския сайт тя разказва, че вирусът поразява не само деца, а и възрастни. А според лекарката вирусът е във водата и настоявала да се забрани къпането, но ръководството на лагера отказвало да закрие плажа.

„Епидемия няма. Има 3 деца с проблеми, но не може да се каже, че са се натровили в лагера. По информация на колегите от РЗИ те са пристигнали с болки в корема още от самолета”, заяви директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев. Той допълни, че при тях не е подаван сигнал за хранително отравяне на малчуганите.

По информация на Topnovini.bg руснаците се намират Международния детски оздравителен лагер „Мистрал 2” в Свети Влас. Комплексът е разположен на площ от 10 000 кв. метра и се състои от 20 триетажни къщички и е в непосредствена близост до плажа. Той е посещаван от руски, украински, румънски, полски и български деца и юноши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама